ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ 2013

Η δύναμη ν΄αλλάζεις

Με κεντρικό σύνθημα «Η δύναμη ν΄αλλάζεις» το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ολοκλήρωσε τις παρεμβάσεις του στο Βόλο για την Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών την Τετάρτη 26 Ιουνίου, με τις ολοκληρώσεις 12 (δώδεκα) ακόμη νέων ανθρώπων.

Οι φετινές παρεμβάσεις, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εντάχθηκαν στον εορτασμό για τα 30 χρόνια των θεραπευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και συμπεριέλαβαν τη βιβλιοπαρουσίαση του Ηλία Μαμαλάκη «Μαγειρικές Εντός» στην Εξωραϊστική Λέσχη και τη συναυλία των Πυροβολάκη, Καρακώστα, Βαλαρούτσου στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ δραστηριοποιείται στη Μαγνησία από το 2004, παρέχοντας υπηρεσίες σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες χρήστες ουσιών. Η Δομή Έγκαιρης Παρέμβασης,  απευθύνεται σε έφηβους από 14 ετών και τις οικογένειές τους, ενώ η Εντατική Δομή απευθύνεται σε ενήλικες. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν, χωρίς χορήγηση υποκατάστατων, με βασικό στόχο την ψυχολογική απεξάρτηση από τις ουσίες και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου, γονείς, φίλοι, εθελοντές και μέλη του προσωπικού χαιρέτησαν συμβολικά δώδεκα νέους ανθρώπους, που ολοκλήρωσαν τη φάση της Κοινωνικής Επανένταξης. Στο θαυμάσιο περιβάλλον του Rada στην παραλία του Βόλου (ευγενική παραχώρηση του Κου Μουστακαλή για το συγκεκριμένο σκοπό) και με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος του προγράμματος, 12 νέοι άνθρωποι και οι γονείς τους ξετύλιξαν την πορεία τους από τις ουσίες προς την καθαρή ζωή, θυμήθηκαν τις δυσκολίες που μοιράστηκαν με την ομάδα τους, αλλά και τις μεγάλες ανταμοιβές που κέρδισαν μαζί, ευχαρίστησαν το προσωπικό για τη στήριξή του στη διαδρομή αυτή, συγκινήθηκαν και συγκίνησαν τον κόσμο, δημιουργώντας μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά και δίνοντας ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους εμάς:  η  δύναμη να αλλάζεις βρίσκεται μέσα μας και είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε.