ipiresies_vivliothikis

Η επιστημονική βιβλιοθήκη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ λειτουργεί από το 2010. Εξειδικεύεται σε θέματα εξαρτήσεων και απευθύνεται σε επαγγελματίες, ερευνητές, φοιτητές καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων και επιστημονικών άρθρων σε θέματα, κυρίως, εξαρτήσεων αλλά και σε θέματα Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Οικογενειακής θεραπείας, Θεραπείας εφήβων, Θεραπευτικών κοινοτήτων, Συμβουλευτικής και εκπαίδευσης.

Ακόμα διαθέτει:
– Έντυπο υλικό σε θέματα αγωγής υγείας, εκθέσεις διεθνών οργανισμών, θέματα βίας κ.α
– Διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες
– Υλικό από επιστημονικά συνέδρια
– Άρθρα

Η βιβλιοθήκη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ αποτελεί τμήμα της εξειδικευμένης βιβλιοθήκης του ΚΕΘΕΑ σε θέματα εξαρτήσεων. Η Κεντρική βιβλιοθήκη αριθμεί 9.500 τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων και άρθρων αριθμεί 6.000 τίτλους βιβλίων, συλλογή 1.700 ελληνικών και ξενόγλωσσων άρθρων, καθώς και σειρές 30 ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών, αρκετά από τα οποία αποτελούν μοναδικές συνδρομές στον ελλαδικό χώρο.

O ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης (OPAC) είναι προσβάσιμος, με δυνατότητα αναζήτησης, στη διεύθυνση http://library.kethea.gr/. H βιβλιοθήκη του KEΘEA είναι μέλος Eθνικού Δικτύου Eπιστημονικών και Tεχνολογικών Bιβλιοθηκών του Eθνικού Kέντρου Tεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του οποίου δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα διαδανεισμού περιοδικών εκδόσεων της. Είναι επίσης μέλος της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Eιδικών Bιβλιοθηκών σε Θέματα Tοξικοεξάρτησης(ELISAD) και του διεθνούς δικτύου εξειδικευμένων επιστημονικών βιβλιοθηκών για τις εξαρτήσεις SALIS (Substance Abuse Librarians & Information Specialists).