Αντώνης , 22 χρονών λίγο πριν προχωρήσει στην επόμενη φάση εκτός κοινότητας…

Η θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.
Στην κοινότητα ένα μέλος μαθαίνει: να βάζει όρια στον εαυτό του αλλά και στον περίγυρο του, να βάζει στόχους και να τους επιδιώκει ,να έχει αξίες σαν άνθρωπος και μέσα από ένα καθημερινό πρόγραμμα μαθαίνει να είναι λειτουργικός και να αναπτύσσει παράλληλα κι άλλες δεξιότητες όπως για παράδειγμα τις κοινωνικές δεξιότητες.
Είναι μια θεραπευτική μονάδα στην οποία σημαντικό ρόλο έχουν και οι γονείς , οι οποίοι συμβάλουν στην προσπάθεια του μέλους και παρακολουθούν κι εκείνοι την πορεία του. Επίσης γίνονται κάποιες συναντήσεις στις οποίες συζητάνε τα προβλήματα τους και συμβουλεύονται πάνω σε θέματα που αφορούν στο παιδί τους αλλά και στους ίδιους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά εργασιοθεραπεία (ο, τι χρειάζεται σε ένα σπίτι δηλ. καθαριότητες , μαγείρεμα) όπως και διαφόρων ειδών θεραπευτικές ομάδες που είναι και το κύριο κομμάτι της θεραπείας.
Τα μέλη της κοινότητας συμμετέχουν σε δραστηριότητες τις οποίες αναλαμβάνει ο αρμόδιος καθηγητής φυσικής αγωγής. Επίσης παραδίδονται μαθήματα εικαστικών μια φόρα την εβδομάδα όπου ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες .
Τέλος η θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ είναι ένα πολύ εναλλακτικό πρόγραμμα όπου ένας άνθρωπος μπορεί να ανακαλύπτει κομμάτια του εαυτού του και να πειραματίζεται παράλληλα.